Политиките за стимулиране на трудовата заетост и  предприемачеството, както и

...
Политиките за стимулиране на трудовата заетост и  предприемачеството, както и
Коментари Харесай

Обсъждат мерки за развитие на пазара на труда и стимулиране на трудовата заетост

Политиките за стимулиране на трудовата претовареност и  предприемачеството, както и за повишение на квалификацията на работната мощ бяха главен фокус в диалозите сред министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова и управлението на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).
Прочетете още
Срещата беше последната от поредицата полемики със обществените сътрудници, инициирани от екипа на министър Шалапатова. В нея участваха също заместник-министрите Гинка Машова, Николай Найденов, Мая Василева и Десислава Стоянова.

Мерките за развиване на пазара на труда и таргетираното обществено подкрепяне, което да доближава до най-нуждаещите се, бяха съществени тематики в полемиката. Обсъдени бяха и въпроси, свързани с усъвършенстването на социалноосигурителната и пенсионната система, определянето на минимална работна заплата и развиването на обществения разговор.

Представителите на МТСП и БТПП разясниха и идното пускане на процедура посредством Агенцията по заетостта за безвъзмездни образования на заети и безработни посредством електронни ваучери за придобиване на цифрови пълномощия. Като част от казуса с дефицита на фрагменти в страната разисквана и опцията за облекчаването на процедурите за импорт на служащи от страни, извън ЕС.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР